今年のハロウィーンは新しいレシピに挑戦という事でパンプキンクッキーを
焼いてみました。
インターネットで探したレシピをちょっと改良して作ってみましたが
かなりしっとり系でクッキーというよりかはケーキに近い感じです。
≪材料≫
- Flour 2 cups
- Rolled oats 1 cup
- Baking Soda 1tsp
- Baking Powder 1tsp
- Cinnamon Powder 1tsp
- Nutmeg Powder 1tsp
- Salt 1/2 tsp
- Granulated Sugar 1 Cup
- Butter 1/2 Cup
- Pumpkin Pure 1 Cup
- Large Egg 1
- Vanilla Extract 1 tsp
≪作り方≫
- Preheat oven to 350F (180)
- Combine flour, baking soda, baking powder, cinnamon, nutmeg and salt.
- Beat sugar and butter in Large bowl, add pumpkin, egg and vanilla extract.
- Gradually beat in flour into mixture.
- Drop by rounded tablespoon onto prepared baking sheets.
- Bake for 18 to 20minutes.
For glaze, combine 2cups of powdered sugar, 3 tbls milk, 1 tbls melted butter
and vanilla extract in small bowl until smooth.
とにかく混ぜるだけで、後はオーブンへ。
あっと言う間に焼きあがってしまいます。
ただGlaze(白いお砂糖のアイシング)をかけるのにちょっと苦労しました。
本当は搾り出して綺麗に仕上げようと思ったのですが、ちゃんとした絞り用の
袋が無かったので結局スプーンでたらしたのですが、Glazeがすぐに硬くなって
しまうので何度もレンジで温めなおして、手順がちょっと悪く苦労しました。
ラッピングはこんな感じに・・・。
やっとハロウィーンムードが盛り上がって来ました ♪♪
0 件のコメント:
コメントを投稿