再度パンプキン・マフィンを
焼きました。
少しだけレシピを改良して
かぼちゃの風味を生かせる
ようにしました。
プリンと同じく、日本かぼちゃをペーストにして使ったのですが
外はカリッと、中はしっとりしてなかなかの出来栄えです♪
甘さはかなり控えめなので、子供達はこれにアイシングをつけて
朝食に食べてました。 大人用にはラムに浸したレーズンやカランツを入れて
甘さと香りをプラスしました。
《材料》
- Butter 1Cup
- Granulated Sugar 1Cup
- Eggs 4
- Flour 3cups
- Baking Soda 2tsp
- Baking Powder 2tsp
- Cinnamon Powder 1tsp
- Pumpkin Pure 2Cup
- Raisins or Currants 1/4 Cup (Soak in rum or brandy)
≪作り方≫
- Preheat oven to 350F (180)
- Combine flour, baking soda, baking powder, cinnamon.
- Beat sugar and butter in Large bowl, add eggs, pumpkin.
- Gradually beat in flour into mixture.
- Add Rasisns, Currants, Pumpkin Seeds etc if you desire.
- Bake for 30 to 35minutes.
0 件のコメント:
コメントを投稿