2011年4月11日

Blueberry Cheese Tart

先日紹介した手作りマーマレードを作ってくれたMicheleのところから
今日はブルーベリー・チーズケーキを購入。
I bought "Blueberry Cheese Tart" from Michele who made "Citrus Marmalade"
which I mentioned my blog few days ago.






日本からお友達が遊びにいらしたのでどんなデザートにしようか
悩んで、今日はこれにしました。
私もこのケーキは初トライなので楽しみです。

I have been wondering what to do with dessert for dinner tonight since I have
guest over from Japan. I wanted to serve something unique, so I decided to order
this Cheese tart.
It’s so excited because this is first time for me to try this one.





ゴートチーズを使っているので

かすかに香りがします。

私はゴートチーズ大好きなので

丁度良いですが、好みが別れる

かもしれません。







This cheese cake has very unique flavour of goat cheese.
I love goat cheese. But as you know, goat cheese have distinct flavour
so some of you may show different preferences.


チーズケーキの部分はしっとりクリーミー、ブルーベリーがたっぷり入って濃厚です。
Crust部分はとてもしっかり焼けていて、1日冷蔵庫に置いてもサクサクしていました。
そしてこのブルーベリーソースがとってもまろやかでしかもあっさり。
私はこのソースがとっても気に入りました。 Micheleのホームページに
作り方が載っていて、冷凍ブルーベリーで簡単にできるので今度は
自分でもソースを作ってみます。 ヨーグルトやバニラアイスはもちろん
パンナ・コッタにもこのソースは合うと思います。

I notice the cheese cake part is very moist, creamy and rich yet very fresh
after taste. The crust is very solid and it doesn’t get soggy even after refrigerated overnight. The best part of this tart is the sauce which you have to order
separately, although it’s worth it !!  This sauce taste very mild and full of fresh
fruits flavour. Not too sweet nor too tangy. Michele is so kind enough to put
the recipe for this  “Blueberry sauce” on her blog page so you can make this
by yourself. This sauce can go with anything…. yoghurt, Ice cream, fruits parfait, pannacotta…. etc


Michele ホームページ

2 件のコメント:

  1. 先日はジャムとお餅ご馳走様でした!!
    ジャムは早速味見しましたが、とんでもなく苦味があって
    舌が少し痺れる感覚がありました。

    でも実は好きな感覚です^^
    甘党じゃない私には最高のジャムかも。
    実は美味しいジャムを探していたので、めっちゃ嬉しい発見でした!!

    いつもありがとうございます!!
    まるちゃんは、どうやら、こっちのケーキが気になるみたい^^

    返信削除
  2. YukoさんあのマーマレードOKで良かった!
    でも結構苦みあるでしょ、私は好きなんだけど
    これって好みが別れるよね。

    確かに私もこっちの瓶入りジャムでお気に入りが
    なかったのでこれは大事に一人で食べてます。

    返信削除