オレンジ風味の生地と
コクのあるチョコレート生地の
しっとりしたケーキです。
作り方は簡単!
オリジナルはリングの焼き型で大きく焼くのですが色々な型で楽しんで下さい。
オレンジとチョコレートの組み合わせって本当に合いますよね~。
カジュアルなバレンタインギフトにも良いと思います。
- Semi-sweet Chocolate 1Cup
- Butter 1 Cup
- Granulated Sugar 1 1/2 Cup
- Eggs 4
- Vanilla 1tsp
- Orange Juice 1/2 Cup
- Orange Liqueur 1/4 Cup
- All-purpose Flour 3Cups
- Baking powder 2tsp
- Baking soda 1/2 tsp
- Salt 1/2 tsp
- Orange Rind 3tbsp
- Melt Chocolate chips in Microwave until just beginning to lose their shape.
- Cream butter and sugar in large bowl until light and fluffy.
- Beat in eggs, vanilla, orange rind.
- Mix together in large bowl, flour baking powder, baking soda, salt.
- Beat in dry mixture into creamed mixture, alternately with orange juice and liqueur.
- Spread 2cups of the batter in greased pan.
- Stir 2cups of the batter into chocolate until well combined.
- Spread chocolate mix over pan and spread remaining batter over chocolate batter.
- Bake in 325F (160℃) for 1 hour and 15 minutes.
- Cool completely and dust top with icing sugar.
カップケーキ型で焼いたのは初めてなのでちょっと焦げてしまいましたが
中はしっとり、トップはカリカリに焼けて結構上手く行きました。
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